Radikaalitranssukupuolisten ääriliike


Olen joskus lukenut kommentteja siitä kuinka transsukupuoliset tai muut ihmiset, jotka vaativat esim. sterilisaatiovaatimuksen poistoa translaista tai nimilain muutosta sellaiseksi, että aikuinen ihminen saa halutessaan ottaa mille sukupuolelle tyypillisen nimen haluaa ilman lääkärin kirjoittamia lupalappuja ovat jonkinlainen ääriliike äärioikeiston ja "järkevien ihmisten" ohessa. 

Se on saanut minut pohtimaan muutamaan otteeseen ajatusleikkinä millainen olisi ihan oikea transsukupuolisten muodostama radikalisoitunut ääriliike ja mitä se tekisi, jos pääsisi valtaan yhteiskunnassa.


1. He vaatisivat, että yhtään lasta ei saa kasvattaa cissukupuolisena. Lapsi on kasvatettava aina sukupuolioletusta tekemättä ja juridisesti sukupuolettomana olentona, jota puhutellaan henkilönä. Jos lapsi ilmaisee alkeellisemmallakaan tavalla olevansa trans, hänen puhuttelunsa on heti muutettava hänen identiteettinsä mukaiseksi, mutta jos lapsi ilmaisee olevansa cis, on odotettava 16-vuotiaaksi ennen kuin häntä voi alkaa puhutella identiteettinsä mukaan, että hän on aivan varma, eikä yhdenkään transsukupuolisen nuoren nuoruus vain vaarannu mitenkään. Päiväkodeissa toimitaan aina näin muista välittämättä. Jos käy ilmi, että jonkun kotona ei tehdä niin, lastensuojeluviranomaiset tulevat kylään.

2. He vaatisivat, että aivan kaikkien lasten murrosikä tulee estää hormoniblokkerein kunnes he ovat 16-vuotiaita. Silloin he saavat lopettaa blokkerit ja antaa murrosiän tulla, jos he täyttävät tutkimusryhmän mielestä naisen ja miehen kriteerit ja ovat varmoja identiteetistään. Jos joku vanhempi ei suostu toimimaan näin, koska hänen lapsensa ei halua blokkereita eikä ehkä kasva enää yhtä miehekkäksi tai naiselliseksi jos murrosikää on lykätty niin pitkään, ketään ei kiinnosta. Lääkärit sanovat, että hänen on vain kestettävä 16-vuotiaaksi asti, koska lapsi voi olla transsukupuolinen, vaikka väittää muuta ja transsukupuolisten nuorten suojelu asetetaan etusijalle. Jos vanhempi ei suostu blokkerihoitoon, se on viranomaistason ongelma.

3. He vaatisivat, että koko peruskoulun seksuaalivalistus tulee keskittää sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöistä opettamiseen. Cissukupuolisista heteroista ei tarvitse mainita mitään. Jos joku cisnuori jää käsitykseen, että on häpeällistä olla cis, hänenlaisillaan ei ole oikeutta seksuaalisuuteen tai heitä ei rakasteta, se on hänen ongelmansa.

4. Murrosiän jälkeen henkilötunnus muuttuisi automaattisesti niin kuin transsukupuolisille on edullista. Cissukupuolinen saisi aina väärän sukupuolen henkilötunnuksen. Heille oikean sukupuolen juridisen aseman saamisen vaatimus olisi sterililsaation läpikäyminen. Jos joku ei haluaisi tulla sterilisoiduksi, hän joutuisi elämään koko elämänsä väärillä henkilötunnuksilla. Cisnaiset joutuisivat asepalvelukseen ja cismiehet olisivat jurisisesti äitejä saadessaan lapsia. 

5. Rohkeimmat poliitikot uskaltaisivat puolustaa heteroiden oikeutta mennä naimisiin ihan niin kuin homotkin menevät. He poseeraisivat heterolipun alla rohkeasti. Jos tulisi puhe cissukupuolisten oikeuksista ja asemasta yhteiskunnassa, he vaikenisivat raukkamaisesti. Jos joku uskaltaisi esittää näkemyksen, että cissukupuolisten sterilisaatiovaatimus on epäinhimillinen, ihmiset raivoaisivat tällaisten näkemysten olevan naurettavaa ja sairasta cispropagandaa, jonka esittäjä kuuluvat mielisairaalaan. Ihmiset nyt vain ovat transsukupuolisia.

6. Transsukupuoliset pitäisivät itsestään selvänä, että heidän hoitojensa tulisi mennä kaikkien cissukupuolisten hoitojen edelle. Jos cissukupuolinen tarvitsisi peniksen hänen omansa tuhouduttua tai rinnat syövän vuoksi, transsukupuoliset olisivat sitä mieltä, että heidän pitää maksaa ne itse tai että heitä ei pitäisi edes hoitaa vaan laittaa mieluiten väkisin epäinhimillisiksi todettuihin ja itsetuhoisuutta aiheuttaviin "eheytyshoitoihin" joissa heistä tehtäisiin transsukupuolisia. Lääkärit saattaisivat tokaista tällaisille cissukupuolisille, että he ovat ainoastaan saastaa, jota he hoitavat säälistä tai sanoa, että heidänlaisensa potilaat pitäisi tappaa tai hoitaa mielisairaalassa.

7. Jos joku kyseenalaistaisi transsukupuolisten tarpeen sukupuolenkorjaushoitoihin, he leikkaisivat tämän peniksen irti. Sitten he sanoisivat, että sellainen keho on hänen kohtalonsa, johon hänen tulee sopeutua. Jos seksi siinä kehossaa tuntuu raiskaukselta niin voivoi. Tai vaihtoehtoisesti he leikkaisivat hänen rintansa pois ja pakottaisivat ottamaan testosteronia niin, että parta kasvaisi ja hiukset tippuisivat päästä. Kun nämä ihmiset haluaisivat korjaushoitoja, heille ei annettaisi niitä, koska heidän tunteillaan heidän kehoistaan ei ole mitään merkitystä. Lääkäri ehdottaisi korkeintaan, että tehdään peniksensä menettäneelle cismiehelle vagina tilalle. Silmä silmästä, hammas hampaasta eikä tippaakaan armoa.

8. Viihteessä cissukupuoliset naiset esitettäisiin ainoastaan koulukiusattuina rumina uhreina, jotka elättävät itsensä myymällä seksiä ja joiden cissukupuolisuuden selvitessä heidän kanssaan muhinoineet miehet oksentavat ja tappavat heidät. Cissukupuoliset miehet esitettäisiin koulukiusattuina epämiehekkäinä vässyköinä, jotka raiskataan miehekkäämpien transmiesten toimesta ja jotka pakotetaan kuvailemaan raiskausta yksityiskohtaisesti oikeudessa. Cissukupuolisia naisia näyttelisivät aina miehet peruukki päässä ja cissukupuolisia miehiä äänenmurrosta läpikäymättömät naiset vailla ensimmäistäkään miehistä piirrettä, joiden naamaan on tuhrittu viikset. Transsukupuoliset esitettäisiin kaiken tämän vastakohtina.

9. Kun cissukupuolisilla olisi todella paljon enemmän masennusta, stressiä, mielenterveysongelmia ja itsetuhoisuutta transsukupuolisiin verrattuna, sen väitettäisiin johtuvan heidän cissukupuolisuudestaan eikä siitä, miten yhteiskunta kohtelee heitä, vaikka jokaiselle cissukupuoliselle olisi selvää, että suurin osa heidän mielenterveysongelmistaan on seurausta heidän lapsuudesta saakka alkaneesta ala-arvoisesta kohtelustaan ja syrjinnästään. Transsukupuoliset olisivat yksinkertaisesti kaikille omille etuoikeuksilleen täysin sokea joukkio, joka nauraisi cissukupuolisille ja puhuisi keskenään kuinka henkisesti heikkoja cissukupuoliset ovat ja kuinka he tappavat itsensä. Koskaan heidän yksinkertaiseen pullaporsaan asemassa olevaan päähänsä ei pälkähtäisi ajatustakaan siitä, mikä sen aiheuttaa.

10. Jos joku ei sopeutuisi näiden radikaalitranssukupuolisten muodostamaan yhteiskuntaan sääntöineen, eikä kokisi sitä oikeudenmukaisena, hänelle tokaistaisiin, että älä valita turhasta vaan ole kiitollinen, että olet elossa etkä itärajan takana Kalashnikovin piippu niskassa.




Useimmille, jotka jaksoivat lukea tekstin loppuun selvisi luultavasti aika nopeasti, että kun vaihtaa cissukupuolisen tilalle transsukupuolisen, saadaan aikaiseksi melko pitkälti nykyinen tilanne. Enimmäkseen cissukupuolisten muodostama yhteiskunta kohtelee transsukupuolisia hyvin pitkälti tuolla tavalla.

Muutama näistä kohdista on ihan todellisia transsukupuolisten keskuudessa esitettyjä asioita. En itse kannata mitään tällaisia toimia, kuten esimerkiksi lasten kasvattamista aina ilman sukupuolioletuksia. Minun on kuitenkin hyvin helppo samaistua siihen, miksi jotkut transnuoret ovat suorastaan vihamielisen radikaaleja ja saattavat jopa sanoa vihaavansa cissukupuolisia tai pitävänsä heitä ihmissaastana. Kun yhteiskunta kohtelee kuin saastaa, ei yhteiskuntaakaan ole syytä kohdella muuten, eikä sen muodostavia ihmisiä kohtaan pysty tuntemaan empatiaa.


”Jos kohtelette naisia kuin lainsuojattomia, ei pidä ihmetellä, jos he käyttäytyvät kuin lainsuojattomat.” 


Näin lausui Millicent Garrett Fawcett, naisten äänioikeutta ajanut suffragetti vuonna 1906. Britanniassa naisten äänioikeutta ajaneet suffragetit osallistuivat vuosikymmeniä jatkuneen rauhanomaisen ja tuloksettoman kampanjoinnin jälkeen lopulta turhautuneina pommituksiin, tuhopolttoihin, yleisen järjestyksen häiritsemiseen ja poliitikkojen uhkailuun. Poliisit kohtelivat heitä kaltoin ja he olivat yleinen naurunaihe, kuten homoparit olivat vielä hetki sitten ja kuten me sukupuolivähemmistöt toiveinemme paremmasta elämästä olemme monille yhä. Kuningatar Viktoria, tuo sen ajan järkevä konservatiivi piti naisten äänioikeutta naurettavana ja suositteli suffrageteille kunnon piiskausta.

Kun tutkii historiaa, voi huomata, että täysin rauhanomaisin keinoin ei olla saatu aikaan kovin montakaan suurta muutosta. Nykypäivän radikaaleimmatkin transsukupuoliset ovat varsin maltillisia ihmisiä näihin naisiin verrattuna, vaikka heillä olisi monessa päin maailmaa syytä olla aivan muuta kuin maltillisia.

Kumpi onkaan ääriliike? Transsukupuoliset, jotka toivoisivat tällaisen kohtelun sijaan itsemääräämisoikeuden itselleen lapsuudesta vanhuuteen, vaiko ne tahot, jotka yrittävät estää transsukupuolisten hyvinvointia edistävät ja itsetuhoisuutta laskevat toimet?


Tunnisteet

Näytä enemmän

Suositut tekstit